Toinen ultraäänitutkimus tehtiin Viikin eläinsairaalassa pari viikkoa sitten. Hukan sydän tutkittiin oikein perinpohjaisesti ja toimenpide kestikin kaikkiaan reilun tunnin...Täytyi olla oikein ylpeä koirasta, niin kiltisti se seisoi syynättävänä, vaikka vieraita ihmisiä oli välillä paikalla useampiakin. Näyttää todellakin siltä että kysymyksessä on PDA, kaikki löydökset viittasivat siihen, eikä muuta vikaa löytynyt. Leikkaukseen Hukka siis on menossa, mutta aikaa ei saatu enää tämän vuoden puolelle, vaan vasta torstaiksi 3. tammikuuta. Siihen saakka jatketaan lääkitystä, otetaan kaikessa rauhassa ja katsotaan ettei poika rasitu liikaa. Pelottaa kyllä jonkinverran: PDAsta kärsivät koirat kuolevat yleensä nuorina ellei asialle tehdä mitään ja kun Hukka on sinnitellyt näin pitkään (arviolta nelisen vuotta), on vaarana se että suoni on arpeutunut ja repeää sidottaessa. Jos näin käy, voi syntyvä verenvuoto olla vaikeaa tyrehdyttää ja saattaa johtaa kuolemaan :(. Suonen kuntoa on etukäteen mahdoton selvittää, mutta leikkaus on kuitenkin se paras vaihtoehto ja onneksi yleisesti ottaen turvallinen kokeneen lääkärin suorittamana (leikkauskuolleisuus vain parin prosentin luokkaa).

Jos leikkaus onnistuu, joutuu Hukka olemaan sen jälkeen vuorokauden verran tehohoitoyksikössä tarkkailtavana. Hyvä sinänsä, mutta ikävää asiassa on se, ettemme voi olla sinä aikana sen luona. Luulee koiraparka vielä tulleensa uudelleen hylätyksi herätessään vieraassa paikassa tuntemattomien ihmisten keskellä; täytyy vain toivoa ettei se joudu kovin paniikkiin :(. Ehkä mukaan kannattaa laittaa oma tyyny ja jokin käytetty t-paita, jotta ainakin tuttuja hajuja olisi lähellä. Se sentään luvattiin järjestää, että saamme olla Hukkiksen kanssa ennen leikkausta siihen saakka, että poika rauhoitetaan ennen varsinaista narkoosia. Emme kyllä suostuisi sitä yksin jättämäänkään.

Pari viikkoa siis vielä. Ensi viikko on onneksi vapaata, joten voimme puuhata otuksen kanssa ja kenties saamme vihdoin sen hissiinmenonkin onnistumaan (tällä hetkellä hissiin menee puoli koiraa eikä sekään tahdo siellä kauaa pysyä :). 

Potilas voi kuitenkin hyvin, tilanteeseen nähden :).

1139107.jpg

1139112.jpg